Funktionshinder

Tankarna bakom funktionshinder.se.

Vårt yttersta mål, och högsta ambition, är att vara en källa till kontaktskapande och informationsutbyte mellan människor – med eller utan funktionshinder!

 

Efterfrågan av en så kallad "funktionshinderportal" har vuxit sig allt starkare med åren. Det förstod vi när vi startade föregångaren till denna sajt, muskelsjuk.se. Tanken med den här sajten är att skapa opinion ute i landet och att ge personer med funktionshinders röster en stor möjlighet att bli hörda i media, men också att skapa diskussionstillfällen. Ett av de främsta målen är att människor ska ges möjlighet att knyta kontakter och mötas. Detta är en ideell sajt, och alla inblandade arbetar gratis och helt utan vinstintresse.

 

Varför funktionshinder.se?
Vi tyckte att det saknas en nyanserad sajt som håller koll på situationen för personer med funktionshinder i dagens samhälle. Det har också varit svårt att finna relevant information om funktionshinder och föräldraskap, rättigheter, assistans m.m. Många personer med funktionshinder, anhöriga och personal har efterfrågat en community där man kan "träffas". Vi har valt att dela in sajten i olika avdelningar som inriktar sig på specifika funktionshinderområden, och kallar dem FH- relaterat, Familjeliv och Assistans.

 

Tillgänglighet

Vi har försökt att göra sajten så tillgänglig som möjligt för personer med alla typer av funktionshinder. Vi är mycket väl medvetna om att den inte är helt tillgänglig men arbetar ständigt för förbättra och hitta nya lösningar. Om du själv har något tips så är det jättebra om du mailar någon av oss. Vi vill gärna ta del av dina erfarenheter, och göra ändringar som är nödvändiga för att tillgängligheten ska bli så optimal som möjligt.

 

Det kommer att hända massor med kul grejer på sajten och nu hoppas vi att kunna bli starka tillsammans.

Varmt välkommen!

 

Hälsningar,
Ninnie, Stefan och Jörgen.
Administratörer på funktionshinder.se